jueves, 2 de febrero de 2012


Benvolguts pares i mares de l’alumnat de l’IES Alfred Ayza Roca,

Els membres de l’assemblea de professors de l’IES Alfred Ayza Roca (que agrupa la gran majoria del seu claustre) hem volgut adreçar-vos unes línies per fer-vos partíceps del nostre malestar davant de les darreres mesures anunciades pel govern valencià, tendents a retallar els serveis públics de la Generalitat, i explicar-vos la raó de la nostra oposició a elles, així com les iniciatives de protesta que hem decidit adoptar per fer-hi front d’una manera clara i constructiva.

El Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar el passat dia 5 de gener un paquet de mesures pressupostàries que posen aquesta administració al capdavant de totes de les Estat en retallades al sector públic, molt especialment pel que fa als seus capítols de sanitat i educació.

El volum de la retallada és només proporcional a la magnitud del dispendi dut a terme els darrers anys i ascendeix a més de 1.000 milions d’euros (680 dels quals es restaran de sanitat, educació i universitats), quantitat que entenem que, no sols estronca d’arrel tota possibilitat de millora dels serveis públics, sinó que afecta seriosament el manteniment de la seua qualitat actual, i això mentre no s’aplica la mateixa política d’austeritat en les ajudes destinades, per exemple, a l’educació privada-concertada, que actualment viu un època d’expansió a casa nostra.

Ens trobem, així, i pel que afecta a la comunitat educativa, de la qual tots formem part, amb una disminució en els recursos dedicats a l’ensenyament públic, amb conseqüències com ara:
  • l’increment dels nombre d’alumnes per professor (amb la inevitable disminució de l’atenció educativa que es pot oferir a cada estudiant).
  • la reducció o eliminació de les classes de reforç i de desdoblament (amb la consegüent reducció del suport als alumnes amb necessitats educatives especials i amb adaptacions curriculars).
  • assignació de classes a professorat no especialista en la matèria que impartida.
  • racionament de serveis com els de calefacció i reprografia, i reducció de la disponibilitat de material escolar (fulls, material d’educació física...).
  • reducció o supressió de les hores dedicades a l’atenció a alumnes per part dels seus tutors i d’atenció als pares per part dels professors.
  • no substitució o substitució tardana del professorat de baixa.
  • supressió de construcció de noves instal·lacions i no realització d’ampliacions en les ja existents (amb el consegüent fre en la diversificació i l’enriquiment de l’oferta educativa).
  • reducció de la despesa necessària per al manteniment dels centres.
  • reducció de les activitats de formació permanent del professorat.

Així mateix, el govern valencià pretén ficar mà al sou d’aquells que es troben més indefensos davant seu: els treballadors i treballadores de l’administració, de l’educació i de la sanitat públiques i acomiadant, durant els mesos d’estiu, el professorat interí, col·lectiu una quarta part del qual es preveu, a més, que sigui definitivament acomia-dada per al curs vinent.

Entenem que, amb aquesta manera de procedir, el govern, excusant-se en un deute del qual parla com si hagués aparegut tot sol i no hagués tingut cap responsable, aprofita per fer un pas més en la seua política de protecció i afavoriment dels interessos particulars i privats a costa dels serveis públics, que són de tots, alhora que pretén fer pagar el seu mal cap a l’hora d’administrar els recursos dels valencians i les valencianes als qui es troben més indefensos i que, a més, ja pateixen de primera mà la crisi que estem suportant.

Per tot això, els membres de l’assemblea de professors de l’IES Alfred Ayza Roca hem decidit, a banda de dur a terme diverses accions informatives, com ara aquesta carta, protestar restringint el nombre de les activitats extraescolars i complementàries no avaluables i que encara no hagin estat contractades pel centre. Aquesta mesura pensem que ens permet traslladar la nostra oposició a les mesures del Consell d’una manera que afecte mínimament aquells que constitueixen el nucli i el sentit del nostre centre, l’alumnat, la formació del qual es, en definitiva, allò que acabarà ressentint-se si, finalment, les mesures del Consell es duen a la pràctica.

Esperem de tots vosaltres que entengueu les raons de la nostra protesta i que us solidaritzeu amb nosaltres per tal que tota la comunitat educativa puga fer front, unida, a l’amenaça que, ara mateix, pesa sobre l’ensenyament públic.

Perquè una escola pública amb recursos i suport de les institucions és allò que garanteix un país cohesionat, digne i pròsper, i assegura la igualtat d’oportunitats, no permetem que els nostres fills paguin els excessos d’uns pocs que ara miren cap a un altre costat.


Si penseu que l’educació és cara, ni us imagineu el que pot arribar a costar la ignorància.



Peníscola, 02 de febrer de 2012
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario